Får kristna plats i skolan?

Många kristna elever i Sverige upplever sig utsatta, hånade och trakasserade för sin tro. Den 19 september 2020 arrangerades en digital konferens för att uppmärksamma detta. Se den här:

Om konferensen

Dags att bryta tystnaden

“Dum i huvudet”, “psykiskt sjuk”, “farlig för samhället”… kristna elever i Sverige tvingas stå ut med en rad olika påhopp inte bara från klasskamrater, utan även från lärare. På den digitala konferensen “Får kristna plats i skolan” den 19 september kommer du kunna ta del av vittnesbörd, intervjuer, seminarier och lanseringen av en ny forskningsrapport som tillsammans hjälper dig att skapa förändring.

Vittnesbörd

Kristna elevers berättelser

”Jag blev kallad dum, fick kommentarer som ’tror du på tomten också’, hånades med vulgära skämt om min tro … Värst var min gymnasielärare i geografi.”

“Jasmine”

”Min gymnasielärare sa att i USA finns världens smartaste och dummaste befolkning: de smarta tror på forskning och de dumma tror på Gud.”

“Sonja”

”Min lärare sa att kristna är den farligaste gruppen av människor, för de har dödat flest.”

“Olof”

”Får ofta höra att jag inte har rätt att kalla mig kristen av ateister som inte vet vad kristen innebär…

Får också ofta höra att jag är dum i huvudet, korkad, efterbliven eller liknande som kan tro på en Gud.”

“Maria”

Om arrangörerna

Vilka är vi?

Claphaminstitutet är en kristen stiftelse som grundades 2008  i riksdagshuset av ett sjuttiotal ledare från hela kristenheten.

Ny Generation är en rörelse av kristna ungdomar som tar Jesu kärlek till sina skolor. För Ny Generation är skolan världens viktigaste plats och en miljö där det kristna kärleksbudskapet behövs i både ord och handling. Unga kristna från alla sammanhang och samfund både vill och kan göra en positiv skillnad på sina skolor och detta är just vad Ny Generation vill stödja och stimulera.

Svenska Apologetiksällskapet – SAS – syftar till att vara ett forum för att styrka apologeter och uppmuntra kristna inom alla samfund och församlingar till ett apologetiskt ansvar för Sverige.

Sollentuna Pingstkyrka är en församling på drygt 600 medlemmar som engagerar sig i en mängd olika saker runt omkring i Sollentuna men också i andra delar av världen. Vi kan själva inte göra allt för våra medmänniskor, men vi gör så mycket vi bara kan!

Vad du kan göra

Se konferensen!

Se till att du tar del av Sveriges första konferens som uppmärksammar kristnas utsatthet i skolmiljön! Se den här!

Sprid ordet!

Dela den här sidan på sociala medier och berätta för vänner och bekanta om konferensen! Sprid även vårt Facebook-event!

Engagera dig lokalt!

Lyft frågan i din lokaltidning eller arrangera en demonstration! Behöver du hjälp med att starta eller stödja en kristen skolgrupp? Kontakta Ny generation!

Har du frågor eller förslag? Tveka inte att höra av dig!