Om konferensen

Dags att bryta tystnaden!

”Min gymnasielärare sa att i USA finns världens smartaste och dummaste befolkning: de smarta tror på forskning och de dumma tror på Gud.”

”Min lärare hånade idén att bli frälst, och sa att han aldrig skulle vilja bli det”.

”Jag blev kallad dum, fick kommentarer som ’tror du på tomten också’, hånades med vulgära skämt om min tro … Värst var min gymnasielärare i geografi.”

Kristna beskrivs som ointelligenta eller psykiskt sjuka i svenska skolor samtidigt som undervisningen ofta utgår från att ateismen är sann, enligt forskaren Karin Kittelmann Flensner.

Varannan kristen elev upplever sig kränkt för sin tro i skolan, enligt en rapport från Sveriges kristna råd.

Varför har det blivit så här? Och hur kan det motverkas?

Den 19 september kl 13:00-15:30 arrangerades online-konferensen ”Får kristna plats i skolan?” via Zoom.

Nedan kan du se alltihopa i efterhand! Spola fram 15 minuter i klippet så hamnar du direkt vid början. Det fanns några problem med ljudet inledningsvis men det åtgärdas ganska snart:

Här är en guide till vad som hände i konferensen med tidkoder för YouTube-klippet:

0:15:30 Inledning

0:22:45 Rapportseminarium

Claphaminstitutet presenterar forskningsrapporten ”Kränkt för sin tro” om kristnas utsatthet i skolan, som kommenteras och diskuteras av en panel bestående av:

1:19:30 Att vara kristen i skolan

Ny Generation berättar om kristna skolgrupper och vilken roll de fyller för att stärka kristna elevers självförtroende.

1:46:45 Den ateistiska normen

Svenska apologetiksällskapet diskuterar hur kristnas utsatthet hänger samman med ateistiska normer i undervisningen. Frågestund följer.

2:20:20 Inför framtiden

Sollentuna Pingst låter unga kristna komma till tals och berättar om planerna för en fysisk konferens 2021.

Våren 2021 kommer förhoppningsvis en fysisk konferens äga rum som följer upp och fördjupar det som behandlades på online-konferensen. Vi ser mycket fram emot det!

%d bloggers like this: